Verslagen JoomlaDagen Nederland

Mijn ervaring over de Joomladagen 2016 NL

Dit jaar waren de JoomlaDagenNL anders, ik ben voor het eerst beide dagen aanwezig geweest. Ook heb ik voor het eerst een presentatie verzorgd als lid van de Joomla! Community.

Op zaterdag 16 april 2016 was het zo eindelijk zover. Omstreeks 8:15 uur arriveerde ik bij Hotel Woudenberg in Zeist. 

Nadat ik me aangemeld had kreeg ik mijn toegangspas en een tas vol met boekjes, reclame flyers en andere leuke goodies.

Pas Joomladagen 2016 

Na een kop koffie heb ik contact gezocht met Arjen Schrijvers, samen met hem heb ik op zaterdag een presentatie verzorgd. We hebben de presentatie kort doorgenomen en nog enkele kleine aanpassingen doorgevoerd samen met Richard van Tilborg en Mike Veeckmans. Het was leuk om diverse mensen uit de Joomla! Community te ontmoeten die ik alleen online gesproken heb, waaronder Ruth Cheesley, Elisa Foltyn, René Kreijveld.


Hieronder de keynotes voor de zaterdagochtend.

Joomla! Rocks? Joomla! swings!

09:40 uur - Wouter Turkenburg deed de aftrap na het voorwoord van Sander Potjer.
Joomla! en Jazz 2 verschillende dingen, deze blijkeen toch overeenkomste te hebben. Op de laatste dag tijdens de afsluiting van de Joomla! DagenNL is er ook nog een muzikaal optreden van enkele Joomlers!.

 

Joomla! Security Best-Practices

10:10 uur  - Victor Drover (eigenaar van Watchfull) vertelde dat een populair Content Management Systeem als Joomla! ook vaak het doelwit is voor hackers. Victor heeft een aantal best practices over beveiliging van o.a. servers, Joomla! configuratie met ons allen gedeeld. Hoe kun je voorkomen dat je website gehacked wordt en wat moet je doen indien je Joomla! website gehacked is.

 

Daarna zijn er 5 verschillende presentaties die op hetzelfde tijdstip gehouden, je kon zelf uit het programmaboekje de presentatie kiezen die je wilde bijwonen. Hieronder een overzicht van de presentaties die ik heb bijgewoond.

 

Joomla! Marketing

11:15 t/m 11:55 uur - Mike Veeckmans heeft een presentatie gehouden over de Joomla! Marketing. Hij is de Team Lead van het Marketing Working Group (MWG). De MWG is verantwoordelijk voor de huistijl van Joomla!, het maken van afbeeldingen voor betreft de websites, alle reclame materialen etc. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor de communicatie van nieuwsberichten rondom Joomla! Het MWG is een relatief jong team dat nog hulp kan gebruiken, wil je lid worden van het MWG? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Joomla! Certification Program

12:05 t/m 12:45 uur - Arjens Schrijvers en ik hebben een presentatie verzorgd waar we toelichting hebben gegeven over het Joomla! Certification Program (JCP). Arjen Schrijver is lid van het Exam Team. Ikzelf ben lid van het Marketing Team van het Joomla! Certification Program en vanuit die rol hebben we een presentatie verzorgd. Tijdens de presentatie kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is het Joomla! certificeringsprogramma?
  • Voor Wie heeft Joomla! dit Certificeringsprogramma opgezet?
  • Waarom komt Joomla! met een Certificeringprogramma?
  • Wanneer kan ik een Certificeringsexmanen doen?
  • Welke Joomla! Certificeringen zijn er?

Het was voor mij de eerste keer dat ik een presentatie gegeven heb, in dit geval samen met Arjen Schrijvers. Mocht je de presentatie bezocht hebben (of via onderstaande link bekeken hebben) en nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk de presentatie over het Joomla! Certification Program op SlideShare. Verderop in dit artikel kun je lezen welke badge er gebruikt gaat worden voor het Administrator Examen.

 

Complexe pagina's gebruikersvriendelijk

13:45 t/m 14:25 uur - Sander Potjer heeft tijdens zijn presentatie enkele Joomla! Extensies laten zien waarmee je snel en eenvoudig complexe maar mooie webpagina's kunt maken. Wat zijn de voordelen en nadelen van het gebruik van extensies? JSN en PageBuilder zijn aan bod gekomen, Perfect Webteam is een nieuwe extensie aan het ontwikkelen, met Perfect Content Builder kan je zulke pagina’s opbouwen terwijl ze toch nog op een gebruiksvriendelijke manier voor je klant te bewerken zijn.

 

Chronoforms: een praktijkvoorbeeld

14:35 t/m 15:15 uur - Erik van Doorne heeft diverse voorbeelden gegeven over hoe je met Chronoform op een envoudige manier formulieren in je website kunt plaatsen. Tijdens de presentatie heeft hij een vacaturebank als voorbeeld gebruikt. Je kunt vanuit de vactures direct een link maken naar formulieren die op hun beurt weer input uit de artikelen halen, m.a.w. vanuit welke vacature is dit formulier gekomen.

 

Trends in webdesign

15:45 t/m 16:25 uur - Dennis Buis heeft de trends op het gebied van webdesign de revue laten pasen. Met welke trends begon het WWW en welke trends zijn er nu actueel of wellicht alweer passe. Het was een korte presentatie.

 

PHP7 and Joomla (keynote)

16:45 uur - Jisse Reitsma heeft tijdens de afsluitende keynote verteld over de ontwikkelingen binnen PHP7. Welke versies zijn er geweest en waarom nu versie PHP7? PHP7 is dusdanig geprogrammeerd dat je Joomla! website beduidend sneller wordt.  Meer snelheid betekend dat je site goed gewaardeerd wordt in de zoekmachines. De huidige website bevatten veel extra's die tijd kosten om te laden. Met PHP versie 7 en Joomla! 3.5.x is je website super snel!

 

Joomla!DagenNL Zandag 16 mei 2016

Ook op zondagochtend vroeg vertrokken om op tijd aanwezig te kunnen zijn. Om 8.05 uur was ik al in Woudschoten en na een gezellige ontbijt begon al snel dag 2. De dag waarop we aan het einde namens het Joomla! Certification Program de Administrator Badge bekend zouden gaan maken, hier later meer over.

 

Hieronder de keynotes voor de zaterdagochtend.

Learning to fly - Joomla's Past, Present, and Future

09:40 uur - Ryan Ozimek.

 

The Volunteer Ladder

10:10 uur - Brian Teeman heeft toelichting gegeven over hoe je Volunteer kunt worden en wat er van je verwacht wordt. Als Volunteer kun je een steentje bijdragen aan de Joomla Community.

Bezoek de Volunteerspagina van Joomla

 

Daarna zijn er 5 verschillende presentaties die op hetzelfde tijdstip gehouden, je kon zelf uit het programmaboekje de presentatie kiezen die je wilde bijwonen. Hieronder een overzicht van de presentaties die ik heb bijgewoond.

Wie, wat waar in Joomla 4

11:15 t/m 11:55 uur - Marco Dings heeft toelichting gegeven over het tontwikkeltraject van Joomla 4. Joomla 4 wordt volledig opnieuw geschreven en geoptimaliseerd. Oude functies worden verwijderd uit de code.

 

Joomla! Best Practices

12:05 t/m 12:45 uur - René Krijveld heeft veel best practices gepresenteerd zoals hij bij zijn werkgever toepast.

 

Het Joomla backend-beheer vereenvoudigen

13:45 t/m 14.25 uur - Rick Spaan heeft meer verteld over het beheer via de Joomla via de Back-end.

 

Discussie JUG's Nederland & België

14:35 t/m 15:15 uur - Judith van Leeuwen

 

Watchful's Hidden Secrets For Manahomh Your Web Agency

15:45 t/m 16:25 - Victor Drover CEO van Watchful verteld over de SaaS Service Watchful. Hij heeft diverse hidden secrets gegeven over het beheren van Joomla! websites met Watchful.

 

Working togheter: a hitchhikers guide (keynote)

16:45 uur - Eli Aschkenasy

 

Bekendmaking van de Administrator Badge van het JCP

Tijdens de afsluiting van de 11e editie van de Nederlandse Joomla!Dagen 2016 hebben Sander Potjer en Brian Teeman bekend gemaakt welke Administrator Badge er gewonnen heeft. De mensen uit de Joomla! Community hebben via de website van het JCP kunnen meestemmen en kunnen kiezen uit 2 badges. Deze badge mogen de deelnemers van een Joomla! Administrator examen gebruiken nadat ze het examen succesvol hebben afgerond. Tijdens de Joomla!Dagen NL 2016 hebben Arjen Schrijvers en ik een presentatie gegeven over Joomla! Certification Program.

Bekendmaking Joomla Administrator Badge JDNL16

Winnende badge is, badge 2.

Administrator Badge 2

 

Badge bekijken op de website van het Joomla!Certification Program

Aflsuiting

Het was weer een leuke bijeenkomst, kijk nu al weer uit naar de volgende bijeenkomst!

 

Terug naar de index

 

Delen op social media?

Johan van der Velde

Johan van der Velde is de eigenaar van deze website. Ik werk al sinds Joomla! versie 1.0 met Joomla! Op deze website plaats ik regelmatig nieuwsberichten en Nederlandstalige handleidingen over Joomla! en webdesign gerelateerde onderwerpen.

Nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen