Joomla Extensie reviews

Extensie review RSForm!Pro

Deze week een review van een populaire extensie genaamd RSForm Pro, een extensie om formulieren mee te maken. Hoe werkt de extensie en hoe eenvoudig is de extensie te gebruiken?

 rsform pro logo

Versie: Core versie 1.52.11 (13-05-2017)
Geschikt voor Joomla versie: 3.X.
Gratis versie beschikbaar: Ja - voor Joomla 1.5.
Betaalde versie beschikbaar: Ja - RSForm Pro.
Prijs betaalde versie: € 19,- per jaar
Gebruikt Joomla Update Systeem: Ja
Niveau: Gemiddeld

Doel van de extensie

RS Form Pro is bedoeld voor het maken van formulieren en heeft veel aanvullende mogelijkheden en functies. Je kunt met RS Form Pro de meest uitgebreide formulieren maken voor je website, vanaf eenvoudige contactformulieren tot geavanceerde multi-pagina formulieren met dynamische inhoud. Je kunt snel mooie formulieren maken die je kunt integreren met je Joomla template. Er is ondersteuning voor diverse layoutopties zoals responsive, bootstrap 2, bootstrap 3 en UIkit, Zurb Foundation. Daarnaast zijn er heel veel uitbreidingen zoals modules, plugins en taalbestanden. Daarnaast biedt RS Form ook ondersteuning voor Google Analytisc waardoor je het gedrag van je website bezoekers kunt volgen. Je kunt meertalige formulieren maken. Door gebruik te maken van Captha of Recaptcha voorkom je dat SPAM bots ongewenste e-mailberichten kunnen versturen. Het resultaat van de formulieren is om te zetten naar e-mail, databases, Excel, CSV en XML. De ingezonden formulieren worden opgeslagen in de Joomla! database.

Hieronder een promotie filmpje van RS Form Pro

Waarom ik de extensie gebruik

De reden waarom ik de extensie gebruik is de enorme flexibiliteit van de formulieren (en dan gebruik ik nog lang niet alle mogelijkheden). Er zijn vele modules en plugins beschikbaar en je kunt reCaptha instellen. In het verleden gebruikte ik gratis formulieren maar vroeg of laat liep ik  tegen problemen of beperkingen aan. Binnenkort ga ik kijken of ik vanuit een formulier een PDF kan maken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor een vereniging waarbij iemand zich kan inschrijven. Echter omdat er getekend moet worden door bijvoorbeeld een ouder gaan is het handig om de leesbare input van de aanvrager in een PDF te zetten. Het PDF document is al ingevuld en hoeft alleen nog afgedrukt te worden en na ondertekening kan het aanmeldofrmulier bij de vereniging ingeleverd worden.

Handige links

Hieronder enkele links:

Meer informatie 

Je vind meer informatie op de website van RSJoomlahttps://www.rsjoomla.com

Conclusie

Sinds niet al te lange tijd gebruik ik RS Form Pro als een van de standaard extensies voor het maken en beheren van formulieren. Je moet welliswaar enkele extra handelingen doen waardoor je formulier per e-mail gezonden wordt, dit neemt niet weg dat dit een fijne extensie is om te gebruiken. Hij is flexibel inzetbaar voor eenvoudige, maar ook complexe formulieren. Voordeel is dat de ingezonden formulieren ook opgeslagen wordt in de database. Je kunt de data exporteren in bijvoorbeeld Excel formaat, daaromee kun je dan leuke grafieken maken. Handig voor bijvoorbeeld een enquete.

 

Terug naar overzicht

 

Delen op social media?

Johan van der Velde

Johan van der Velde is de eigenaar van deze website. Ik werk al sinds Joomla! versie 1.0 met Joomla! Op deze website plaats ik regelmatig nieuwsberichten en Nederlandstalige handleidingen over Joomla! en webdesign gerelateerde onderwerpen.

Snelle Joomla Webhosting

Nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen