Begrippenlijst

Begrippenlijst voor Joomla

Binnen Joomla worden veel specifieke begrippen gebruikt, hieronder een overzicht inclusief de betekenis ervan.

Begrippenlijst

Front-end - Dit is het gedeelte wat de bezoekers zien indien ze je website bezoeken.

Back-end - Dit is het beheer gedeelte voor Joomla dat alleen beschikbaar is voor SuperUsers. Hiermee kan de Joomlaomgeving beheert worden.

Component - Een component bied nieuwe functionaliteit voor de back-end en of front-end gedeelte van je website. Denk aan een nieuwsbrief, webshop, contactformulier, foto-album etc. Je herkent een Component aan com_<componentnaam>.zip

Module - Een module is bedoeld voor de weergave op een modulepositie op je website, denk aan inschrijf optie voor een nieuwsbrief, Inlogmodule, Menu module etc. Je herkent een Module aan mod<modulenaam>.zip

Plugin - Een plugin voegt extra functionaliteit toe, <nog toelichten>. Je herkent een Plugin aan plg_<pluginnaam>.zip

Taalbestand - Voor sommige componenten kun je taalbestanden toevoegen, hierdoor wordt het component naar de gewenste taal omgezet.Template - Templates bepalen de look and feel van het front-end gedeelte van de website. Er zijn ontzettend veel gratis en betaalde templates verkrijgbaar.

Package - Een package bevat alles om je website extra functionaliteit toe te voegen en zijn een combinatie van een Component, Module, Plugin etc.

Module positie - Een module positie is een plek waarop jij een module kunt weergeven.

 

Delen op social media?

Johan van der Velde

Johan van der Velde is de eigenaar van deze website. Ik werk al sinds Joomla! versie 1.0 met Joomla! Op deze website plaats ik regelmatig nieuwsberichten en Nederlandstalige handleidingen over Joomla! en webdesign gerelateerde onderwerpen.

Zoeken

Snelle Joomla Webhosting

Nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen