Begrippenlijst

Begrippenlijst voor Joomla

Binnen Joomla worden veel specifieke begrippen gebruikt, hieronder een overzicht inclusief de betekenis ervan.

Begrippenlijst

Front-end - Dit is het gedeelte wat de bezoekers zien indien ze je website bezoeken.

Back-end - Dit is het beheer gedeelte voor Joomla dat alleen beschikbaar is voor SuperUsers. Hiermee kan de Joomlaomgeving beheert worden.

Component - Een component bied nieuwe functionaliteit voor de back-end en of front-end gedeelte van je website. Denk aan een nieuwsbrief, webshop, contactformulier, foto-album etc. Je herkent een Component aan com_<componentnaam>.zip

Module - Een module is bedoeld voor de weergave op een modulepositie op je website, denk aan inschrijf optie voor een nieuwsbrief, Inlogmodule, Menu module etc. Je herkent een Module aan mod<modulenaam>.zip

Plugin - Een plugin voegt extra functionaliteit toe, <nog toelichten>. Je herkent een Plugin aan plg_<pluginnaam>.zip

Taalbestand - Voor sommige componenten kun je taalbestanden toevoegen, hierdoor wordt het component naar de gewenste taal omgezet.Template - Templates bepalen de look and feel van het front-end gedeelte van de website. Er zijn ontzettend veel gratis en betaalde templates verkrijgbaar.

Package - Een package bevat alles om je website extra functionaliteit toe te voegen en zijn een combinatie van een Component, Module, Plugin etc.

Module positie - Een module positie is een plek waarop jij een module kunt weergeven.

 

Delen op social media?

Zoeken

Nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen